| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Äidinmaito on parasta ravintoa vauvalle: Se sisältää vauvan tarvitsemat ravintoaineet, eikä sinun tarvitse olla pohtia, saako vauvasi riittävästi ravintoa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että äidinmaito suojaa vauvaa tulehduksilta ja että imetyksestä on sekä vauvalle että äidille muutakin hyötyä kuin puhtaasti vauvan ravitsemuksesta huolehtiminen. Jos harkitset imettämisen lopettamista, asiasta kannattaa keskustella ensin neuvolan terveydenhoitajan kanssa. Neuvolasta saat myös tukea ja neuvoja imetykseen liittyvissä asioissa.

Jos et jostakin syystä pysty imettämään, voit antaa vauvallesi äidinmaidonkorviketta. Imettämättä jättäminen tai imetyksen ja korvikeruokinnan yhdistäminen saavat äidinmaidontuotannon vähenemään. Siksi tätä päätöstä on vaikea muuttaa myöhemmin. Äidinmaidonkorvike on rintamaitoa kalliimpaa, ja sen käyttö voi olla hankalampaakin: sen valmistelussa, käytössä ja säilyttämisessä tulee noudattaa pakkauksen ohjeita. Ohjeiden noudattaminen on tärkeää, jotta et vaaranna lapsesi terveyttä.

Kun on aika alkaa totuttaa lasta kiinteään ruokaan, on tärkeää käyttää lapsen ikään sopivia ruokia. Sivustossamme on tietoa pienten lasten ruoasta ja ravitsemuksesta sekä Piltti-tuotteista.

Jatka

Vinkkejä ja ideoita

Pienten lasten vanhempana oleminen on ihanaa, mutta siihen voi myös liittyä epävarmuutta ja stressiä. Keräämme tähän vinkkejä ja innoitusta, jotka auttavat helpottamaan arkea.

Onko sinulla kysymyksiä?

Jollet löydä etsimääsi tietoa täältä, voit ottaa yhteyttä suoraan ravintoasiantuntijaamme Ullaan. Sinun pitää olla Pilttipiirin jäsen voidaksesi esittää kysymyksiä Ullalle. Kirjaudu sisään tai liity mukaan tästä.