| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Imetys takaa parhaan alun

Äidinmaito on ainoa ravinto, jota vauva tarvitsee kuuden ensimmäisen elinkuukautensa aikana. Se on ainutlaatuisesti sovitettu juuri sinun vauvasi tarpeisiin, sillä sen määrä ja koostumus muuttuvat lapsen tarpeiden mukaan. Lisäksi äidinmaito suojaa lasta tulehduksilta.

Äidinmaito on lajinmukaista ja vauvan ensisijaista ravintoa. Aina sopivan lämmintä, helposti saatavilla ja ehtymätöntä. Äidinmaidolla tiedetään olevan myös pitkäaikaisia positiivisia vaikutuksia lapsen terveyteen. Äidinmaito on siis vauvalle parasta ravintoa ja imetys merkitsee myös usein toistuvaa läheisyyttä äidin kanssa. Äidin maito ja äidin läheisyys rauhoittavat ja lohduttavat ja pehmentävät siirtymistä vielä tuntemattomaan maailmaan kohdun ulkopuolella.

Vasta kuusi kuukautta täytettyään vauva tarvitsee muutakin ruokaa, mutta äidinmaidon tulisi olla osa vauvan ruokavaliota koko hänen ensimmäisen elinvuotensa ajan tai pidempäänkin.

Äidinmaito ja lehmänmaito eivät sisällä kovin paljon rautaa, mutta vauvalla on onneksi syntyessään rautavarasto. Vauvan elimistö pystyy myös hyödyntämään äidinmaidon sisältämän pienen rautamäärän. Äidinmaito sisältää vähän proteiinia ja suoloja. Se on melko makeaa ja sisältää runsaasti laktoosia, joka edistää vatsan toimintaa.

Hänen kanssaan on hyvä keskustella myös ennen äidinmaidonkorvikkeen aloittamista. Tarvittaessa neuvolasta saa lisätietoa myös korvikkeen valinnasta ja turvallisesta käytöstä.

Jos päätät aloittaa äidinmaidonkorvikkeiden käytön imetyksen ohella, on sinun hyvä tietää, että äidinmaidonkorviketta saava vauva alkaa helposti hylkiä rintaa,
koska tuttipullosta maito tulee helposti. Vähenevät imetyskerrat vähentävät myös muodostuvan maidon määrää. Ja mitä vähemmän maitoa muodostuu, sitä enemmän vauva tarvitsee
äidinmaidonkorviketta. Tasapainon säilyttäminen äidinmaidon ja
äidinmaidonkorvikkeen välillä on vaikeaa.