| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Hedelmät ja marjat lapselle – tärkeä osa lapsen ruokavaliota!

Pohjoismaisissa ravitsemustutkimuksissa on käynyt ilmi, että lähes kaikki 1-vuotiaat saavat päivittäin riittävästi hedelmiä ja marjoja. Saanti kuitenkin vähenee, kun lapsi kasvaa, hänen oma tahtonsa kehittyy eikä hän vietä kaikkea aikaansa vanhempiensa kanssa. Hedelmät ja marjat ovat tärkeitä C-vitamiinin, kivennäisaineiden (esimerkiksi kaliumin), maha-suolikanavalle hyvää tekevän kuidun sekä antioksidanttien, kuten karotenoidien ja flavonoidien, lähteitä.

Hedelmät ja marjat sisältävät myös runsaasti ravintoaineita suhteessa energiasisältöön. Helppo tapa taata hedelmien ja marjojen syöminen myös 1-vuotiaasta eteenpäin on sekoittaa hedelmistä ja marjoista smoothieita tai lisätä niitä viiliin, jogurttiin tai puuroon. Lapsille on myös saatavilla valmiita smoothieita. Kun teet smoothien itse, on tärkeää, ettet lisää siihen sokeria, jotta lapsi ei totu liian makeaan makuun.