| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Kalsium

Kalsium on kivennäisaine, jota elimistö sisältää eniten. Lähes kaikki kalsium varastoituu luustoon.

Kalsium takaa vahvan luuston, jonka kannalta myös D-vitamiinilla on suuri merkitys. Lisäksi kalsium vaikuttaa hermoston ja lihaksiston yhteistoimintaan ja vaikuttaa verenpaineen säätelyyn.

Luumassa ei pysy samanlaisena koko elämää. Luumassa uusiutuu lapsilla ja nuorilla noin 25 vuoden ikään asti, ja voimakkaimpien kasvuvuosien aikana kalsiumia varastoituu luustoon runsaasti.

Vauva saa elämänsä ensimmäisen vuoden ajan kalsiumia riittävästi äidinmaidosta tai äidinmaidonkorvikkeesta. Maitotuotteita ei suositella suurina määrinä ennen yhden vuoden ikää. Tavallinen lehmänmaito sisältää lapsen tarpeisiin nähden turhan paljon proteiinia ja suoloja.

Kuinka paljon?

1-vuotias tarvitsee noin 600 mg kalsiumia päivässä. Se vastaa noin puolta litraa maitoa tai maitotuotteita. 

Myös juusto sisältää kalsiumia. 3 viipaletta kovaa juustoa sisältää saman verran kalsiumia kuin lasillinen maitoa. Juusto sisältää kuitenkin myös rasvaa (pääasiassa tyydyttynyttä rasvaa) ja suolaa, joten juuston määrää on hyvä rajoittaa pienillä lapsilla.