| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Lapsen kasvu ja kehitys

Lapset kasvavat pyrähdyksittäin, joten toisinaan he tarvitsevat enemmän ruokaa. Toisinaan taas riittää vähempi. Useimmat lapset tunnistavat oman ravinnontarpeensa itse ja osaavat säädellä syömistään. Jos olet huolissasi lapsesi syömisestä, ota yhteyttä neuvolaan lapsen kasvun seuraamiseksi. Toisinaan tuntuu, että lapsi elää pelkällä hengellä, mutta jos lapsi on pirteä, tarkkaavainen, kehittyy ja jaksaa arjessa, ei syytä huoleen yleensä ole. Joskus lapsen allergia tai sairaus voivat vaikuttaa tilanteeseen, mutta niillä on yleensä selkeät oireet, jotka kertovat, ettei kaikki ole niin kuin pitää. Yhtenä päivänä lapsi saattaa päättää syödä pelkkää pastaa, seuraavana pelkkää lihaa. Kun viikkoa katsotaan kokonaisuutena, lapsi on kuitenkin saanut kaikkia ravintoaineita riittävästi.

Lapsen on hyvä oppia jo varhain syömään terveellistä ruokaa pikaruoan, kuten ranskalaisten, nakkien ja pizzan sijasta.  Pienten lasten vanhempien ei tarvitse pelätä, että lapselle tulisi sydän-verisuonitauti, mutta vanhemmat voivat auttaa lasta tekemään hyviä valintoja tarjoamalla hänelle terveellistä ruokaa lapsuusvuosina. Lapsen on hyvä oppia, että ruoka maistuu hyvältä, vaikka sitä ei olisikaan valmistettu rasvaisista maitotuotteista tai upotettu voihin tai rasvaisiin kastikkeisiin. Lounas tai päivällinen pikaruokaravintolassa on paikallaan toisinaan, ja sielläkin voi valita terveellisemmän vaihtoehdon.

Kirjoittaja on Lisa Ernstsson, lastensairaanhoitaja Humlanin neuvolasta, Amadeusklinikenilta Halmstadista.