| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Proteiini – elimistön rakennusaineita

Proteiinia tarvitaan kasvuun ja elimistön huoltoon. Se on esimerkiksi lihasten tärkeä osa, ja sitä on pieniä määriä myös muualla elimistössä.

Lähes kaikki elimistön toimintoihin liittyvät hormonit ja entsyymit ovat proteiineja. Jos ihminen saa proteiinia enemmän kuin elimistö tarvitsee, elimistö hyödyntää ylimääräisen osan energiana eli joko kuluttaa sen tai muuntaa sen rasvaksi. Siksi proteiinia ei kannata saada ravinnosta enempää kuin elimistö tarvitsee.

Vauva tarvitsee suhteellisen vähän proteiinia. Äidinmaidon proteiinipitoisuus on pieni, mutta proteiinin koostumus vastaa täydellisesti vauvan tarvetta. Ravitsemussuositusten mukaan 1 vuoden iästä lähtien 10–15 % ravinnon energiasta tulisi muodostua proteiinista. Tähän määrään pääseminen on yleensä helppoa, sillä proteiinia ei juuri koskaan saada liian vähän.

Hyviä proteiininlähteitä ovat liha, kala, kananmunat, pavut, linssit, herneet ja maito sekä näistä raaka-aineista valmistetut tuotteet. Vajaa kolmannes proteiininsaannistamme tulee vehnää, kauraa, ruista ja ohraa sisältävistä viljatuotteista.