| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Puuro aamiaisena lapselle on terveellisen elämäntavan perusta

On paljon hyviä syitä tutustuttaa lapsi hyviin aamiaistapoihin jo varhain: päivähoidossa lapsi tarvitsee runsaasti energiaa jaksaakseen lounaaseen asti, ja huonot aamiaistavat saattavat johtaa huonoihin ruokatapoihin yleensä.

Yhdysvalloissa toteutetussa laajassa National health and nutrition examination survey -tutkimuksessa kävi ilmi, että terveellisen aamiaisen syöville lapsille kehittyy terveellisemmät ruokailutottumukset. On myös osoitettu, että on helpompaa nauttia ravitsemuksellisesti hyvä aamiainen, joka sisältää kuitua, hedelmiä ja kalsiumia, jos aamiaiseen kuuluu viljatuotteita, ja puuron tai murojen syöminen antaa päivälle hyvän alun. Monet lapset ovat väsyneitä aamulla, eikä ruoka tahdo maistua. Vinkkinä on silloin jakaa aamiainen kahteen osaan: puuro tai murot kotona ja leipä, hedelmä tai smoothie päiväkodissa.

Tutkimustietoa

  • Hyvän aamiaisen syöneet koululaiset söivät koko päivän aikana paremmin ja vähemmän rasvaa. Heidän painoindeksinsä oli myös pienempi kuin lapsilla, jotka eivät syöneet aamiaista.
  • Myös aikuisella on selkeä yhteys normaalikokoisen aamiaisen syömisen ja yleisesti terveellisen elämäntavan ja fyysisen aktiivisuuden välillä.