| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Ruokailu ennen nukkumaanmenoa

Välipalat ovat lapsille tärkeämpiä kuin aikuisille, koska lapset eivät pysty syömään suuria annoksia kerrallaan. Monet lapset tarvitsevat pääaterioiden ja välipalojen lisäksi iltapalan juuri ennen nukkumaanmenoa. Iltapala ennen nukkumaanmenoa voi taata rauhallisemmat yöunet. Ruokaa ei kannata antaa juuri ennen sänkyyn menoa, sillä se saattaa vaikeuttaa nukahtamista. 

Kuuden kuukauden iästä lähtien pelkkä äidinmaito ei enää riitä lapsen ravinnoksi. Nyt lapsi tarvitsee kiinteää ruokaa tai puuroa riittävän ravinnon takaamiseksi. 6–8 kuukauden ikäisille suositellaan äidinmaitoa tai korviketta yhdessä muun ruoan kanssa. Jos imetät, lapsesi saattaa yhä haluta rintaa yöllä. 6–8 kuukauden iässä suositellaan kahta pääateriaa, joiden koostumuksen tulisi muuttua ajan mittaan karkeammaksi, sekä aamiaista ja 2–3 välipalaa. Rintamaitoa tai korviketta on edelleen hyvä antaa lapsentahtisesti.

Noin 12 kuukauden iästä lähtien lapsen tulisi saada aamiainen, kaksi pääateriaa ja 2–3 välipalaa sekä rintamaitoa niin pitkään kuin lapsi ja äiti haluavat. 

Isompien imetettävien lasten voi olla vaikea saada illalla riittävästi ravintoa koko yön tarpeiksi. Puuro voi auttaa tässä.

Vuoden täytettyään lapsen on yhä hyvä saada puuroa, johon on lisätty vitamiineja ja kivennäisaineita. Lastenpuurot on sovitettu lapsen ikään ja tarpeisiin. Puuroaterioita saisi päivässä olla korkeintaan kolme, sillä lapsi tarvitsee muitakin ruoka-aineita, makuja ja koostumuksia.  

Kokeile eri vaihtoehtoja ja löydä lapsellesi iltapalaksi parhaiten sopivat – jos lapsi tarvitsee iltapalaa. Hyvät yöunet ovat tärkeät koko perheelle.