| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Syökö lapseni liian vähän?

Kaikki lapset eivät pidä ruoasta yhtä paljon. Jos lapsesi pituus ja paino kuitenkin kehittyvät normaalisti, syytä huoleen ei ole: hän saa todennäköisesti riittävästi ravintoa.

Luota siihen, että lapsesi tietää, kuinka paljon ruokaa hän tarvitsee. Toisilla aterioilla ruokahalu voi olla suurempi kuin toisilla. 

Ruokahalu kasvaa, kun ruokapöydässä on mukava tunnelma. Pieni lapsi matkii mielellään aikuisia, joten maista lapsen ruokaa ja näytä, että se on sinusta hyvää.

Pidä mielessä, että kiukuttelevaa lasta on vaikea saada syömään. Usein kannattaa olla askelen verran edellä ja yrittää tehdä ruoka valmiiksi, ennen kuin lapsi on niin nälkäinen, että hän alkaa kiukutella. Voit vaikka antaa lapselle leivän, porkkanatikun tai maitoa, kun tulette kotiin päiväkodista, jotta hän jaksaa siihen asti, kunnes ruoka on valmista. 

Vesi on paras janon sammuttaja ja hyvä ruokajuoma. Yhden vuoden iästä lähtien ruokajuomaksi sopii myös maito, mutta lapsen on helppo juoda itsensä siitä kylläiseksi. Siksi maito, mehu ja vastaavat juomat kannattaa tarjota vasta, kun lapsi on syönyt.

Vinkkejä onnistuneeseen ruokailuhetkeen:

  • Älä pyyhi lapsen suuta jatkuvasti, se vie lapsen huomion pois ruoasta.
  • Pane lautaselle värikkäitä vihannesten ja hedelmien paloja, jotka houkuttelevat lasta maistamaan.
  • Vältä napostelua huomion kiinnittämiseksi vaunuissa tai lohduksi, se heikentää ruokahalua.
  • Älä anna lapselle sokeroituja tuotteita, ne vievät tilaa varsinaiselta ruoalta.
  • Älä puhu ruoasta ja lapsen ruokahalusta liikaa – tarjoa vain lapselle monipuolista ruokaa äläkä lannistu!