| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Jaettu vastuu on kaksinkertainen ilo

Riippumatta siitä, miten jaatte vanhempainvapaat ja kotityöt, pitäkää mielessä, että teitä on kaksi. Se tekee arjen pyörittämisestä kevyempää. Koko perheelle tuo turvaa, kun molemmat vanhemmat osallistuvat yhtä paljon lapsesta huolehtimiseen.

Toisinaan, erityisesti kun vauva on aivan pieni, vauvan ja äidin yhteys on niin tiivis, että puolison voi olla vaikea osallistua hoitamiseen muutoin kuin huolehtimalla ruokaostoksista, ruoan valmistuksesta, siivoamisesta ja muista kotitöistä. Nämä tehtävät ovatkin tärkeitä, jotta äiti ja vauva saavat rauhassa hakea hyvän imetys- ja unirytmin.

Me uskomme kuitenkin, että on hyvä, jos molemmat vanhemmat voivat alusta alkaen kehittää läheistä yhteyttä vauvaan. Näin äiti saa välillä mahdollisuuden pieniin oman ajan ja levon hetkiin. 

Vaippojen vaihtaminen ja lepohetket ovat tilaisuuksia läheisyyden ja yhteyden luomiseen yhtä lailla molemmille vanhemmille. Vauva-aika menee vauhdilla, joten siitä kannattaa nauttia täysin siemauksin. Läheisyys syntyy tiiviissä vuorovaikutuksessa.

Yksi vauvan kehityksen osa-alue, jonka tukemiseen sinulla on erityisen hyvät mahdollisuus, on kieli. Vauvoille on olemassa viittomia, jotka tukevat puheen kehittymistä ja auttavat vauvaa tekemään itsensä ymmärretyksi. Pienet lapset rakastavat Hämä-hämä-häkkiä aivan syystä.

Seurustele lapsesi kanssa mahdollisimman paljon. Se on kaikkein hauskinta