| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Läheisyys alusta asti on tärkeää molemmille vanhemmille

On luonnollista, että äiti jää kotiin vauvan kanssa aluksi, sillä hän imettää. Pitäkää kuitenkin mielessä, että on tärkeää, että sinäkin olet vanhempana aktiivinen vauvan hoidossa ja luot läheistä suhdetta lapseesi. Jos aiot myöhemmin jäädä vanhempainvapaalle, muutos on helpompi sekä sinulle että lapsellesi, jos suhteenne on jo valmiiksi läheinen. 

Vauvalle on äärimmäisen tärkeää olla ihokontaktissa vanhempiensa kanssa – molempien vanhempien. Imettäminen ihokontaktissa nopeuttaa yhteyden syntymistä, hidastaa sydämensykettä, tasaa ruumiinlämpöä ja vahvistaa immuunipuolustusta. Sitä paitsi se tuntuu ihanalta. 

Miten sinä sitten voit löytää hetkiä ihokontaktin luomiseen?

  • Peseytyminen on loistava tilaisuus. Lämpimässä kylvyssä lapsi voi köllötellä rintakehäsi päällä. 
  • Kun lapsen on aika nukkua, voitte ottaa yhdessä päiväunet siten, että lapsi nukkuu rintakehäsi päällä. On sanoinkuvaamattoman upea tunne, kun oma pieni vauva nukkuu paljaalla ihollasi!
  • Vauvahieronta – useimmat vauvat rakastavat hierontaa. Otteiden pitää kuitenkin olla hellät ja varovaiset. Pyydä neuvoja ja vinkkejä neuvolasta.

Haluatko lukea lisää ihokontaktin eduista? Täällä on artikkeli aiheesta.

Onnea matkaan!