| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Vauvaviittomat luovat yhteyttä

Sanojen muodostaminen suulla on melko monimutkainen tehtävä, joka edellyttää, että lapsen kieli ja lihakset ovat saavuttaneet tietyn kehitysvaiheen. Lapsi kuitenkin ymmärtää valtavasti sanoja paljon ennen kuin pystyy itse niitä tuottamaan, ja toisinaan hänestä voi olla turhauttavaa, kun hän ei pysty ilmaisemaan itseään. Vauvaviittomien avulla voit opettaa vauvaasi viestimään, ennen kuin hän oppii muodostamaan sanoja. 

Fiksut viittomat

  • On hauskaa ymmärtää, mitä vauva ajattelee
  • Ehkäisevät turhautumista
  • Hyödyttävät kielen kehitystä
  • Hauskaa yhteyden luomista 

Vauvaviittomat ovat samoja viittomia, joita kuurot lapset käyttävät. Ne ovat yksinkertaistettua viittomakieltä. Vauvalle voi alkaa opettaa viittomia jo 5–6 kuukauden iässä, ja noin 8–9 kuukauden iässä hän alkaa usein vastata viittomalla itse.

Kun lapsi viittoo, tiedät, mitä hän ajattelee ja haluaa, paljon aikaisemmin kuin hän pystyy sen kertomaan sinulle sanoin. Tärkeitä viittomia voivat olla ”lisää”, jotta lapsi voi pyytää lisää ruokaa, tai ”nukkua”, jolla lapsi voi kertoa olevansa väsynyt.

Olet ehkä huomannut, että laululeikit, kuten Hämä-hämä-häkki ovat lasten suuria suosikkeja. Vauvaviittomat auttavat konkretisoimaan kielen kehitystä lapsellesi, tukemaan läheisyyttä sekä lapsen ja vanhemman yhteyttä, sillä pystytte viestimään keskenänne selkeämmin.

Täältä voit lukea lisää vauvaviittomista