| Ota yhteyttä

Sulje

| WHO:n suositus

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Äidinmaito on parasta ravintoa vauvalle: Se sisältää vauvan tarvitsemat ravintoaineet, eikä sinun tarvitse olla pohtia, saako vauvasi riittävästi ravintoa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että äidinmaito suojaa vauvaa tulehduksilta ja että imetyksestä on sekä vauvalle että äidille muutakin hyötyä kuin puhtaasti vauvan ravitsemuksesta huolehtiminen. Jos harkitset imettämisen lopettamista, asiasta kannattaa keskustella ensin neuvolan terveydenhoitajan kanssa. Neuvolasta saat myös tukea ja neuvoja imetykseen liittyvissä asioissa.

Jos et jostakin syystä pysty imettämään, voit antaa vauvallesi äidinmaidonkorviketta. Imettämättä jättäminen tai imetyksen ja korvikeruokinnan yhdistäminen saavat äidinmaidontuotannon vähenemään. Siksi tätä päätöstä on vaikea muuttaa myöhemmin. Äidinmaidonkorvike on rintamaitoa kalliimpaa, ja sen käyttö voi olla hankalampaakin: sen valmistelussa, käytössä ja säilyttämisessä tulee noudattaa pakkauksen ohjeita. Ohjeiden noudattaminen on tärkeää, jotta et vaaranna lapsesi terveyttä.

Kun on aika alkaa totuttaa lasta kiinteään ruokaan, on tärkeää käyttää lapsen ikään sopivia ruokia. Sivustossamme on tietoa pienten lasten ruoasta ja ravitsemuksesta sekä Piltti-tuotteista.

Jatka

Jokin meni vikaan

Sellaista sattuu toisinaan. Saatoit napsauttaa vanhentunutta linkkiä, tai olemme saattaneet siirtäneet sivun tai tapahtui jokin muu virhe.
Voit aina siirtyä aloitussivulle tai etsiä sisältöä oikeassa yläkulmassa olevan hakutoiminnon avulla.
Kun nyt kerran olet täällä, sopiiko, että kerromme hieman lastanruoasta? Tiesitkö esimerkiksi, että Piltti perustettiin jo vuonna 1952 Turussa ja että meillä on Turun lisäksi toimipiste nykyään Helsingissä? Valmistamme kaikki ruokamme täällä Suomessa pääasiassa pohjoismaisista raaka-aineista. Se on meistä tärkeää paitsi maun myös laadun vuoksi. Jää vielä hetkeksi, niin kerromme lisää...

| Hae

Hae