| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Hitaasti imeytyvät hiilihydraatit

Erilaiset hiilihydraatit vaikuttavat verensokeriin eri nopeuksilla. Hiilihydraatit voidaan karkeasti jakaa "nopeisiin" ja "hitaisiin" sen mukaan, kuinka nopeasti ne nostavat verensokeria. Glykeeminen indeksi (GI) kertoo, miten nopeasti hiilihydraattipitoiset elintarvikkeet nostavat verensokeria.

Hitaasti imeytyvät hiilihydraatit nostavat verensokeria vähemmän, saavat aikaan paremman kylläisyyden tunteen ja pitävät veren rasva-arvot hyvällä tasolla. Kokonaisia jyviä sisältävä leipä ja hapantaikinaleipä nostavat verensokeria hitaammin kuin esimerkiksi hienoksi jauhetuista jauhoista leivottu leipä. Palkokasvit, kuten herneet, pavut ja linssit, erilaiset ryynit, kuten ohra ja bulgur sekä pasta ja paakkuuntumaton riisi luokitellaan tavallisesti hitaasti imeytyviin hiilihydraatteihin.

Hitaasti imeytyvät hiilihydraatit luovat hyvän perustan raskaudenaikaiselle ruokavaliolle, sillä ne sisältävät paljon ravintoaineita ja kuituja.