| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Mitä voin syödä raskaana ollessani?

Raskaus on hyvä tilaisuus terveellisten ruokailutottumusten aloittamiseen. Jos ruokailutottumuksesi ovat jo ennestäään terveelliset, voit syödä pääsääntöisesti kuten ennen raskauttakin. Tiettyjen ruokien ja juomien suhteen kannattaa kuitenkin olla varovainen:

Itämerestä pyydettyä kalaa, joitakin sisävesikaloja ja suuria syvän meren kaloja tulee syödä vain kohtuullisesti. Muita elintarvikkeita, joita tulee välttää, ovat pastöroimattomat maitotuotteet, raaka liha sekä graavattu, kylmäsavustettu ja vakuumipakattu kala.

Maksapasteija ja maksamakkara sopivat syötäväksi pieninä määrinä, mutta maksaa tulee muuten välttää, sillä se sisältää runsaasti A-vitamiinia.

Tarkkaile kofeiinin määriä ja juo kahvia, teetä ja muita kofeiinipitoisia juomia kohtuullisesti.

Mitä voin syödä raskaana ollessani?
Tarkkaile kofeiinin määriä ja juo kahvia, teetä ja muita kofeiinipitoisia juomia kohtuullisesti.

Suomalaiset ravitsemussuositukset raskaana oleville ovat seuraavat: korkeintaan 2 kupillista kahvia (kupillinen = 1,5 dl) tai 4 kupillista mustaa teetä (kupillinen = 2 dl) päivässä. Tämän lisäksi tulee myös välttää muiden runsaasti kofeiinia sisältävien juomien, kuten kola- ja energiajuomien käyttöä.

Luontaistuotteet ja vastaavat eivät aina kuulu valvonnan piiriin, joten niitä tulee välttää raskauden aikana.

Jos olet epävarma siitä, mitä raskauden aikana voi syödä, keskustele asiasta terveydenhoitajan kanssa. Lisäksi aiheesta löytyy runsaasti tietoa esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n sivuilta.