| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Proteiini – elimistön rakennusaine

Proteiinin tärkeimmät tehtävät ovat kasvusta ja elimistön ylläpidosta huolehtiminen. Jos ihminen saa proteiinia enemmän kuin elimistö juuri kyseisenä hetkenä tarvitsee, elimistö hyödyntää ylimääräisen osan energiana. Proteiini koostuu aminohappojen molekyyleistä, joita voidaan yhdistellä. Yhdeksän aminohappoa luokitellaan välttämättömiksi, mikä tarkoittaa, että ne ovat elintärkeitä ja niitä on saatava ravinnosta. Useimpien ihmisten ruokavalio sisältää riittävästi tai liikaa proteiinia. Proteiininpuutos on harvinaista teollistuneissa maissa.

Proteiinia on erilaatuista. Jotkin elintarvikkeet sisältävät proteiinia, jossa on kaikkia elimistölle välttämättömiä aminohappoja. Toiset taas sisältävät vain osaa niistä, mutta muodostavat yhdessä muiden elintarvikkeiden kanssa hyvän yhdistelmän. Lihan, kalan, kananmunien ja maidon proteiinit sisältävät kaikkia välttämättömiä rasvahappoja. Kasvikunnan tuotteista eniten välttämättömiä aminohappoja sisältävät palkokasvit.