| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Avainlippu kertoo kotimaisuudesta

Kaikki Piltti-purkkiruoat valmistetaan Suomen Nestlén Turun lastenruokatehtaalla. Se onkin ainoa kotimainen lasten purkkiruokien valmistaja. Turussa on valmistettu lastenruokia jo yli 60 vuoden ajan, vuodesta 1952 asti.

Suomalaislapset syövät 2–3 Piltti-purkkia päivittäin. Reilu puolet Piltti-purkeista jääkin kotimaiseen käyttöön, loput jatkavat matkaansa muun muassa muihin Pohjoismaihin ja Venäjälle.

Piltti-tuotteille myönnettiin vuonna 2007 Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus. Avainlippu-tunnus myönnetään tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi tuotteelle lasketaan kotimaisuusaste, joka on suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannehinnasta. Laskutoimituksessa huomioidaan esimerkiksi raaka-aineet, pakkaustarvikkeet, markkinointikustannukset ja rahoitus.

Kotimaisuusaste voi vaihdella paljonkin riippuen esimerkiksi siitä, miten suuren osan kustannuksista raaka-aineet muodostavat, koska kaikkia raaka-aineita ei ole saatavilla Suomesta, esimerkiksi eksoottisemmat hedelmät kuten mango ja banaani. Avainlipputuotteiden vähimmäisvaatimus on, että kotimaisuusaste on yli 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on kuitenkin yli 80 prosenttia.

Pienet maistelijat työssään

Me aikuiset määritämme, että lastenruoan tulee olla turvallista ja ravitsevaa. Makuasioissa lasten sana painaa kuitenkin enemmän.

Kaikkia uusia Piltti-makuja testataan suomalaisista lapsista koostuvassa Makuraadissa, jossa on tällä hetkellä yli 4 000 pientä maistelijaa.

Makuraatilaiset maistelevat myös kehitteillä olevia tuotteita ja osallistuvat tuotekehitysprosessiin antamalla palautetta jo olemassa olevista tuotteista.

Kuvat: Jussi Partanen