| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Laadukas ja hyvä lastenruoka

Sopimustilaviljelijä Mika Luoto viljelee yhdessä vaimonsa Marja-Liisa Mikola-Luodon kanssa porkkanaa Piltti-lastenruoan raaka-aineeksi. Perinteet ovat pitkät, sillä satakuntalainen tila on Marja-Liisan isän kotitila, jossa porkkanaa viljellään jo toisessa polvessa. Kaiken kaikkiaan viljelyalaa on reilu 100 hehtaaria, josta porkkana on vallannut suurimman osan.

Ihan itsestään selvää Mikalle ei ollut ryhtyä viljelijäksi. Hän ehti opiskella yliopistossa matematiikan opettajaksi, mutta lopulta veri veti takaisin pellolle.

- Pikkupojasta asti tuli autettua vanhempieni tilan töissä ja ehdin oikeastaan tehdä vain muutamia opettajan sijaisuuksia ennen kuin nykyisen tilamme työt työllistivät täysin. Olen kasvanut mukaan tähän elämäntapaan, Luoto sanoo.

Säkylässä porkkanaa nostaa mielellään myös seuraava sukupolvi. Perheen pojat saattavat hyvinkin jonakin päivänä jatkaa vanhempiensa jalanjäljissä.

 

 

Porkkananviljely vaatii tietoa, taitoa ja kokemusta

Haasteen viljelylle aiheuttaa ennen kaikkea sää. Esimerkiksi viime syksynä pellon laidalla jännitettiin, päästäisiinkö satoa korjaamaan ollenkaan ajallaan, kun runsaat sateet muuttivat pellot vesialtaiksi. Viimeiset porkkanat nostettiinkin iltatöinä marraskuussa. Sato saatiin kuitenkin talteen, ja parasta aikaa kaupassa olevissa Piltti-ateriossakin on porkkanaa tuttuun tapaan Säkylästä.

Porkkananviljelyssä korostuu tietotaito ja kokemus, sillä viljelyskasvina porkkana päihittää haastavuudessaan muun muassa perunan. Porkkana vaatii hiekkaisen maan, se on altis porkkanakemppi-hyönteisten tuhoille ja herkkä säälle.

Lastenruokalaatuisen porkkanan viljeleminen on vielä tarkempaa, sillä sopimustilaviljelijät sitoutuvat tiukkoihin tuotanto- ja laatuvaatimuksiin. Lannoitteiden käyttö on rajattu alhaisen nitraattipitoisuuden varmistamiseksi ja rikkakasvi-, kasvitauti- ja hyönteistorjunta-aineita saa käyttää vain murto-osan normaaliviljelyyn verrattuna. Raaka-aineista ei saa löytyä torjunta-ainejäämiä niiden saapuessa Turun lastenruokatehtaalle.