| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

Piltti – osa Suomea vuodesta 1952

Piltti on valmistanut ruokaa Suomen lapsille vuodesta 1952. Toimintamme kantavia voimia ovat aina olleet lapset ja terveys. Lasipurkeissa myytävät lastenruoat on kehitetty ja valmistettu Suomessa, jotta ne täyttäisivät suomalaisäitien tiukat vaatimukset. Kun tarjoat lapsellesi Piltti-ruokaa, voit luottaa siihen, että lapsesi saa ravitsemukseltaan oikeanlaista ruokaa. Lisäksi ruokien makumaailma on kehitetty nimenomaan suomalaislapsia varten. Ruokamme eivät myöskään sisällä säilöntä- tai väriaineita.

Jäljempää voit lukea lisää viidestä arvosta, jotka ovat toimintamme perusta. Ne ovat meille tärkeitä.

Jokaisen Piltti-tuotteen taustalla on yli 60 vuotta sitoutuneisuutta suomalaislasten hyvinvoinnin ja ruokanautinnon puolesta

Piltin perustamisen Turussa vuonna 1952 saivat aikaan uusi aika ja uudet tarpeet. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut valmistaa terveellistä ruokaa, joka sopii nykyaikaiseen elämäntapaan ja jonka mausta suomalaislapset pitävät. Siinä te, lapsiperheet kaikkialta Suomesta, olette auttaneet meitä. Teiltä saamiemme tietojen ja kokemusten avulla ja yhdessä viljelijöiden, kokkien, lastenlääkäreiden, tutkijoiden ja ravitsemusalan asiantuntijoiden kanssa olemme luoneet nykyiset Piltti-tuotteet. Tästä perinnöstä olemme erittäin ylpeitä. Pyrimme päivittäin yhdessä toteuttamaan visiotamme, joka on tarjota kaikille lapsille Suomessa parasta ja maukkainta mahdollista ruokaa.

Suomalaista ruokaa Suomen lapsille

Lastenruokaan kelpaavat vain parhaat raaka-aineet. Ennen kuin raaka-aineet pääsevät tuotantoon, ne on tutkittu moneen kertaan. Lastenruokien raaka-aineissa ei saa olla vierasaineita eikä kasvinsuojeluainejäämiä. Lisäksi nitraattien ja hometoksiinien esiintymisille on tarkat raja-arvot, ja tehtaalla on vielä omat sisäiset raja-arvot raskasmetalleille. Taataksemme Piltti-tuotteiden laadun ja puhtauden meidän on tiedettävä tarkkaan mistä raaka-aineet tulevat. Siksi hankimme raaka-aineemme mahdollisimman pitkälti pohjoismaisilta tiloilta ja sopimusviljelijöiltä. Nekin raaka-aineet joita emme pohjoismaista saa hankitaan tarkasti valittujen ja valvottujen yhteistyökumppanien kanssa sopimusviljelmiltä ja hyväksytään tiukkojen analyysien kautta. Tiesitkö että vain pieni osa aikuisille tarkoitetuista elintarvikkeista läpäisisi lastenruokien tiukat vaatimukset?

Piltti-lastenruoat on sovitettu sinun lapsellesi kaikin tavoin

Lapset kasvavat nopeasti, jolloin heidän ravitsemustarpeensakin muuttuvat. Piltti auttaa pysymään kehityksessä mukana. Kun noudatat pakkausten ikämerkintöjä, voit olla varma, että tuote on kehitetty juuri sinun lapsesi maku-, koostumus- ja ravitsemustarpeisiin ja perustuu uusimpaan suomalaiseen ja kansainväliseen tutkimukseen. Olemme esimerkiksi suurentaneet lounas- ja päivällisaterioiden paloja, sillä uudet tutkimukset osoittavat, että lasten on hyvä oppia pureskelemaan aikaisemmin kuin tähän asti on luultu. Se edistää lapsen motorista kehitystä. Piltti-lastenruoat eivät luonnollisestikaan sisällä väriaineita tai säilöntäaineita.

Lasten tulee saada totutella uusiin makuihin omassa tahdissaan

Ruoka on yksi minkä tahansa maan kulttuurin keskeisistä osista. Siksi meistä on tärkeää opettaa uusi sukupolvi suomalaisia rakastamaan suomalaista ruokaa, jotta he voivat tuntea olonsa kotoisaksi täällä. Pienen lapsen ravitsemustarpeet ovat erilaiset kuin aikuisten, ja sama koskee myös makuaistia. Kuvittele, että olisit syönyt elämässäsi vain yhtä ruokaa (rintamaitoa tai korviketta), ja sinulle yhtäkkiä tarjotaankin mitä erilaisimpia makuja ja koostumuksia. Uudet maut tulee sovittaa lapsen herkkään makuaistiin ja tarjota lapselle hänen ehdoillaan. Kaikki Piltti-ruoat on valmistettu tietyn ikäisiä lapsia ajatellen. Vuosikymmenten yhteistyö Makuraadin kanssa on tuottanut tulokseksi runsaan Piltti-tuotevalikoiman, jolla autat lastasi oppimaan pitämään uusista ja jännittävistä ruoista kaikista maailmankolkista aina suomalaisiin perinneruokiin.

Koska kaikki lapset ovat erilaisia, Pilttipiiri tarjoaa sinulle henkilökohtaisia neuvoja

Aivan kuten aikuiset myös lapset ovat yksilöitä, ja yhdelle toimivat neuvot eivät toimi lainkaan toiselle. Siksi olemme kehittäneet uuden ja henkilökohtaisen ilmaispalvelun – Pilttipiirin. Jotta voisimme antaa juuri teidän perheellenne sopivia neuvoja, esitämme aluksi joukon kysymyksiä. Niiden tarkoitus on selvittää jäsentemme yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. Haluatko lisätietoja Pilttipiiristä? Lue lisää täältä.