| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka

PILTTI MYYTINMURTAJAT - MYYTIT LASTENRUOAN LAADUN JA ALKUPERÄN TAKANA

Piltti on ollut mukana suomalaisten lapsiperheiden arjessa jo yli 60 vuoden ajan. Isoksi voi kasvaa vain kerran ja se on koko perheen yhteinen matka. Siksi olemme ylpeitä, että saamme olla mukana tällä matkalla. Haluamme keskustella avoimesti lastenruokiin liittyvistä myyteistä kuten lastenruoan laadusta ja alkuperästä. Katso kuinka rikomme kaksi yleisintä lastenruokamyyttiä ja lue lisää siitä miten kehitämme ja valmistamme Piltti lastenruokia Suomessa.

Katso kuinka Piltti myytinmurtajat
rikkovat myytin säilöntäaineista


Katso kuinka Piltti myytinmurtajat rikkovat myytin
liittyen lastenruoissa käytettäviin raaka-aineisiinLapset eivät ole pieniä aikuisia

Ensimmäisen kahden vuoden aikana lapsi kasvaa nopeasti ja hänellä on sen takia erilaiset ravintotarpeet kuin aikuisella. Oikeanlainen ravinto näiden tärkeiden vuosien aikana on ratkaisevaa lapsen kehityksen kannalta. Pienten lasten elimistö on myös herkempi kuin aikuisten elimistö ja tämän takia lapsilla on erityiset ja erilaiset ruokavaliotarpeet kuin aikuisilla ravitsemukselle, koostumukselle, ainesosien puhtaudelle ja turvallisuudelle.

Piltti lastenruokien laatu taataan huolella valituilla raaka-aineilla

Koska pienet lapset ovat herkempiä kuin me aikuiset, lastenruoan valmistuksessa käytetään vain parhaita raaka-aineita, joita koskevat erittäin tiukat laatuvaatimukset. Maailman raaka-aineista vain muutama prosentti onkin kyllin hyvää lastenruokiin. Piltti tehtaallamme käytämme vain huolellisesti valittuja ja kymmeniä testejä läpäisseitä, kaikkein puhtaimpia raaka-aineita. Lastenruokien raaka-aineille on asetettu huomattavasti tiukemmat puhtausvaatimukset kuin muille elintarvikkeille, joten mikä tahansa porkkana ei pääse Piltti-purkkiin asti. Marjojen ja hedelmien sisältämä C-vitamiini vähenee hieman keitettäessä (yhtä lailla kuin kotona keittäessäsi tapahtuisi). Sen vuoksi C-vitamiinia palautetaan takaisin lisäämällä sitä hedelmä- ja marjasoseisiin keittämisen jälkeen. Lisätty C-vitamiini on ainesosaluettelossa omalla nimellään. Raaka-aineiden muut ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet taas eivät katoa valmistuksessa mihinkään.Piltti lastenruoat ovat suunniteltu lasten ravintotarpeisiin sopiviksi

Piltti lastenruokien tuotereseptit kehitetään eri ikäryhmien ravitsemus- ja koostumustarpeisiin sopiviksi säädösten sekä kansainvälisten ja kansallisten ravitsemussuositusten mukaan. Tuotteiden rakenne, koostumus- ja ravitsemussisältö on siis tarkkaan tutkittu juuri lapseen ikään soveltuvaksi. Piltti lastenruokia kehitellessä tuotekehittelijämme ottavat huomioon mm. oikeanlaisen hyvän rasvakoostumuksen, sekä sen, että Piltti lastenruoissa on juuri oikea määrä proteiineja ja muita ravintoaineita.

Luonnollinen säilöntämekanismi – ei säilöntäaineita

Piltti-lastenruoissa ei käytetä koskaan säilöntä- tai väriaineita. Niiden käytön kieltää jo Suomen lakikin. Piltti purkkiruoat säilyvät pitkään ilman säilöntäaineita, sillä höyrykuumentaminen ja ilmatiivis purkki säilyttävät lastenruuan ja sen ravintoaineet luontaisesti.