| Ota yhteyttä

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse kuluttajapalvelu@fi.nestle.com tai puhelimitse 0800-06161.

| WHO:n suositus

Pilttipiiri

Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauden ikään saakka. Piltti tukee tätä näkemystä täysin, samoin kuin imetyksen jatkamista monipuolisen kiinteän ruoan ohessa neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Jatka
 • Tuotteet
  • Millainen puurojen tuotesarja on?
   Vastaus: Piltti-puurot olivat aikaisemminkin sokeroimattomia, mutta nyt olemme onnistuneet koostamaan hyvänmakuiset tuotteet kaikkiin ikävaiheisiin. Osa puuroista eivät sisällä lainkaan hedelmämehutiivistettä ja jotkut sisältävät sitä aiempaa vähemmän. Vähentämällä merkittävästi hedelmämehutiivisteen määrää, olemme saaneet laskettua tuotteiden hiilihydraattipitoisuutta. Tämä on lisäksi tehnyt puuron mausta puhtaamman ja vähemmän makean.

   Puurot saivat makutesteissä huippuarvosanat, mikä kertoo, että puhtaampaa makua arvostetaan. Jos haluat lisätä puuroon hedelmäisempää makua, voit sekoittaa valmiiseen puuroon tuoreita hedelmiä tai nokareen Piltti-hedelmäsosetta.
  • Milloin lapselle voi alkaa antaa puuroa?
   Vastaus: Lapselle voi alkaa antaa pieniä maisteluannoksia puuroa 6 kuukauden iästä lähtien ja aikaisintaan 4 kuukauden iästä lähtien. Lapselle on hyvä alkaa antaa gluteenia sisältävää puuroa, kun häntä vielä imetetään. Gluteenin tuominen lapsen ruokavalioon imetyksen aikana saattaa suojata lasta keliakialta.
  • Mitä eroa eri ikäryhmille suunnatuilla puuroilla on?
   Poikani on 8 kuukauden ikäinen ja rakastaa 4 kuukauden ikäisille tarkoitettua puuroa. Onko meidän lopetettava sen syöminen?

   Vastaus: Lastenruokavalikoiman eri puurot on sovitettu lapsen ikään ja kehitysvaiheeseen, joten täysjyväviljan ja kuidun määrä kasvaa sitä mukaa kuin lapsikin. Myös koostumus muuttuu karkeammaksi, jotta lapsella olisi hieman pureskeltavaa. Lapsi voi kuitenkin hyvin jatkaa suosikkipuuronsa syömistä. Jotta lapsi saisi vaihtelua ja tottuisi erilaiseen makuun ja rakenteeseen, kannattaa kuitenkin yrittää välillä antaa hänelle myös 8 kuukauden ikäisille tarkoitettua puuroa.